egypluszegy – Malinovka

Elsőként az egyik kedvencemet választottam, a Malinovkát. Bár én magam nem vagyok különösebb noteszhasználó, mégis minden egyes alkalommal elgondolkodom, amikor meglátom a noteszeiket/füzeteiket, hogy itt lenne az ideje elkezdeni naplót írni, vagy csak simán „firkálgatni”. Nagyon tetszik az a világ, ami a malinovkás cuccokon megjelenik. És nem csak noteszek vannak a kínálatban, hanem vagány táskák és képeslapok is! Az ismertetést elloptam a honlapról, mert ennél szebben-jobban biztosan nem tudnám leírni, mit kell tudni a Szolnoki-Szendrődi Judit nevéhez fűződő márkáról.

„A Malinovka tárgyak karakterét a nyers grafikák és az átlátható, absztrahált minták adják. A grafikai motívumok összehangolása az anyagok sajátos karakterével egyéni stílust teremt. A kivitelezésben a hagyományos, kézi eljárások, mint a manuális kötészeti módszerek és az újrahasznosított és kreatív alapanyagok teljesítik ki a tárgyak egyéniségét. A letisztult formai megoldások hangsúlyossá teszik az egyszerű, jellemzően fekete-fehér mintákat, így a Malinovka műhelyében valóban eredeti és szerethető, személyes tárgyak születnek.

A Malinovkát Szolnoki-Szendrődi Judit álmodta meg 2013-ban Budapesten, Magyarországon. Judit, a Malinovka tervezője 2005-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező és design menedzser szakán. 15 éve foglalkozik grafikával, illusztrációval, alkotásai rendszerint környezettudatos eljárásokkal készülnek.

Munkáit a természet, a legelemibb megfigyelések vagy akár a legegyszerűbb hétköznapi használati tárgyak személyes karaktere inspirálja. Olyan témákból merít ihletet, amelyek tükrözik egyéni érdeklődési területeit, szubjektív élményeit, gondolatait, ez teszi minden munkáját egyedivé és aktuálissá..”

 

És még csak annyit a rajongásomról, hogy idén a házassági évfordulónkra egy BEF_JEZETL_N könyvet kapott tőlem a férjem.. JAh, és van malinovkás Tatz-tetkóm is!

 

/// egypluszegy: Egy sorozatot indítok most itt a blogon egypluszegy címmel, ahol végre én is bemutatom nektek a kedvenceimet. Minden héten lesz egy poszt, amiben egy-egy általam felettébb kedvelt márkát/céget/tervezőt mutatok be, mégpedig annak apropóján, hogy láthatóan hasonló az ízlésünk a minták terén. ///

Vélemény, hozzászólás?