egypluszegy – pici and the city

Folytatom a kedvenceim sorát, ezúttal ruhákkal, nem is akármilyenekkel, rögtön Budapest legmenőbb darabjaival! Ismerjétek meg (bár csodálkoznék, ha ez még eddig nem történt volna meg) a pantallók koronázatlan királynőjét, Schwertner Jankát, és az ő iszonyú menő világát, a pici and the city-t!

„Ruhatervezőként végeztem, majd elcsábított az idegenforgalom és a városimádat, így a varrógép mellé első gyermekem születésekor találtam vissza. Azóta is itt ülök.

Csecsemőknek és kisgyermekeknek készítek öltözékeket, a szabadág, felfedezés és vidámság jegyében. Pantallóimat egyenként látom el koptatóval, hogy egy babának se kelljen visszafognia magát.
Tedd le a flaszterre, és fedezzétek fel együtt a világot! Nézzük meg Ő merre menne, mihez nyúlna.

Szeretem, hogy számos kombinációs lehetőség rejlik a ruháimban. Kedvencem a fekete és a fehér, de állandó szereplő a szürke, egészen krémestől a grafitig. Az alapszíneket egészítem ki mindig egy-egy friss szezonális színnel és a csíkos pöttyös mintákkal. Megunhatatlanok számomra!

A ruhák Budapesten készülnek. A koptatók mind maradék bőrök, ezzel is támogatva egy picit fentarthatóbb világot. Szabás közben az anyagdarabokat elteszem, hiszen számos tervem van még velük. Most éppen kis sapkák készülnek koraszülött babáknak ajándékba. De tervemben vannak workshopok nagytesóknak.

Nem vagyok gyár, így benne van minden darabban az adott nap élménye. Szeretem őket, de szívesen adom át Neked és Babádnak, hogy jól érezze magát benne.” janka

 

/// egypluszegy: Egy sorozatot indítok most itt a blogon egypluszegy címmel, ahol végre én is bemutatom nektek a kedvenceimet. Minden héten lesz egy poszt, amiben egy-egy általam felettébb kedvelt márkát/céget/tervezőt mutatok be, mégpedig annak apropóján, hogy láthatóan hasonló az ízlésünk a minták terén. ///

egypluszegy – Malinovka

Elsőként az egyik kedvencemet választottam, a Malinovkát. Bár én magam nem vagyok különösebb noteszhasználó, mégis minden egyes alkalommal elgondolkodom, amikor meglátom a noteszeiket/füzeteiket, hogy itt lenne az ideje elkezdeni naplót írni, vagy csak simán „firkálgatni”. Nagyon tetszik az a világ, ami a malinovkás cuccokon megjelenik. És nem csak noteszek vannak a kínálatban, hanem vagány táskák és képeslapok is! Az ismertetést elloptam a honlapról, mert ennél szebben-jobban biztosan nem tudnám leírni, mit kell tudni a Szolnoki-Szendrődi Judit nevéhez fűződő márkáról.

„A Malinovka tárgyak karakterét a nyers grafikák és az átlátható, absztrahált minták adják. A grafikai motívumok összehangolása az anyagok sajátos karakterével egyéni stílust teremt. A kivitelezésben a hagyományos, kézi eljárások, mint a manuális kötészeti módszerek és az újrahasznosított és kreatív alapanyagok teljesítik ki a tárgyak egyéniségét. A letisztult formai megoldások hangsúlyossá teszik az egyszerű, jellemzően fekete-fehér mintákat, így a Malinovka műhelyében valóban eredeti és szerethető, személyes tárgyak születnek.

A Malinovkát Szolnoki-Szendrődi Judit álmodta meg 2013-ban Budapesten, Magyarországon. Judit, a Malinovka tervezője 2005-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező és design menedzser szakán. 15 éve foglalkozik grafikával, illusztrációval, alkotásai rendszerint környezettudatos eljárásokkal készülnek.

Munkáit a természet, a legelemibb megfigyelések vagy akár a legegyszerűbb hétköznapi használati tárgyak személyes karaktere inspirálja. Olyan témákból merít ihletet, amelyek tükrözik egyéni érdeklődési területeit, szubjektív élményeit, gondolatait, ez teszi minden munkáját egyedivé és aktuálissá..”

 

És még csak annyit a rajongásomról, hogy idén a házassági évfordulónkra egy BEF_JEZETL_N könyvet kapott tőlem a férjem.. JAh, és van malinovkás Tatz-tetkóm is!

 

/// egypluszegy: Egy sorozatot indítok most itt a blogon egypluszegy címmel, ahol végre én is bemutatom nektek a kedvenceimet. Minden héten lesz egy poszt, amiben egy-egy általam felettébb kedvelt márkát/céget/tervezőt mutatok be, mégpedig annak apropóján, hogy láthatóan hasonló az ízlésünk a minták terén. ///

egypluszegy – új rovat

Egy sorozatot indítok most itt a blogon egypluszegy címmel, ahol végre én is bemutatom nektek a kedvenceimet. Minden héten lesz egy poszt, amiben egy-egy általam felettébb kedvelt márkát/céget/tervezőt mutatok be, mégpedig annak apropóján, hogy láthatóan hasonló az ízlésünk a minták terén. 🙂

Fogadjátok szeretettel, és ne felejtsétek el meglátogatni az adott márkák weboldalait sem! 😉

 

Üdv

Ági